Cestujeme s alergií

Pokud trpíme nějakým druhem alergie, potravinové intolerance, celiakie apod., cestování nikdy není snadné. Naštěstí se v poslední době situace zlepšuje a alergici mohou v mnoha zemích najít hotely se specializovanými službami. Zařízení pokoje a vybavení například čističkou vzduchu zajistí prostor bez prachu a pylů. Jak je to ale s hygienou lůžka? Pokoj pro alergiky by měl mít lůžka opatřená bariérovým matracovým chráničem a lůžkoviny by měly být prosty prachu a roztočů. Těžko se dá ale odhadovat, zda tomu tak skutečně bude nebo ne.

Co když jedeme na dovolenou do míst, kde služby pro alergiky chybí? Může se stát, že teprve na místě zjistíme, že matrace je plná prachu a my dovolenou strávíme se zbytečnými projevy alergie. 

Velfont® zná snadný způsob, jak na dovolené alergikům klidný spánek zajistit. Pořiďte si matracový a polštářový chránič se supertenkou membránou, která nepropustí ze špinavého polštáře a matrace alergeny k vašemu tělu. Membrána je hyperprodyšná, takže i když jsou chrániče nepropustné pro tekutiny a nečistoty, nedochází k pocení. 

Pro letní období lze doporučit froté chrániče z bambusového vlákna. Bambus vyniká vysokou absorpční schopností a je přirozeně antibakteriální. Pokud budete spát na bambusovém vlákně a v horkém létě se budete potit, chrániče budou na dotek téměř suché. Pot totiž nasají hluboko do vláken froté a vy nebudete vlhkost vnímat. 

Chrániče zaberou ve vašem zavazadle jen velmi málo místa. Pokud je s sebou na cestu přibalíte, budete spát s pocitem čistoty a jistoty, že jste pro sebe udělali to nejlepší.