ACARSAN Natural®

V Evropě téměř 50% populace trpí nějakou formou alergie. Polovina těchto alergiků má zároveň alergii na roztoče. Při zjištění alergie na roztoče obvykle lékaři doporučují použití speciálních lůžkovin, které mohou pacientům ulevit od vyrážky, nočního kašle, rozvoje astmatu, svědění, bolesti hlavy, deprese a dalších nepříjemných projevů alergie. 

ACARSAN Natural® je registrovaná značka polyesterové výplně, která je antibakteriální, protiroztočová a odolává plísním. Ochrana vydrží po celou dobu životnosti výrobku.


Všechny produkty řady Velfont Acarsan Natural® mají přírodní ošetření proti roztočům, které alergikům umožňuje pohodlný a klidný odpočinek. Ošetření proti roztočům, testované nezávislými laboratořemi, se provádí pomocí výtažků Margosa a Geraniol.

Strom Nimba (latinsky Azadirachta indica) pěstovaný v jihovýchodní Asii, se používá v tradiční orientální medicíně k léčbě alergií. Četné studie prokázaly, že tato rostlina obsahuje látky s farmakologickými vlastnostmi, které jsou schopné odpuzovat škůdce a hmyz. Margosa extrakt je směs chemických látek extrahovaných ze semen stromu Nimba. Přírodní extrakt z margosy se používá také v kosmetických přípravcích (šampóny, pleťové vody, zubní pasty apod.)

Gerianol se extrahuje z pelargónie. Olej z této rostliny slouží jako přírodní aktivum s dermatologickými vlastnostmi a se schopností regenerace buněk. Je antiseptický, funguje jako insekticid. Je používaný v kosmetice, včetně bio kosmetických přípravků.

Výrobky s funkční ochranou ACARSAN Natural® byly testovány, certifikovány a doporučneny pro alergiky u těchto zkušebních a certifikačních institucí: British Allergy Foundation, španělská alergologická a imunologická společnost SEIAC a francouzská laboratoř TEC. Certifikace u těchto nezávislých autorizovaných společností jsou zárukou funkčnosti výrobků ACARSAN Natural® a je možné jejich terapeutické použití pro pacienty trpící alergiemi.

Řada Velfont® Acarsan Natural® zahrnuje následující produkty proti roztočům: potahy na matrace proti roztočům, roztoče proti roztočům, matrace proti roztočům a vrchní potahy, potahy na polštáře proti roztočům, roztoče proti roztočům, polštáře proti roztočům a protiprachové roztoče.

 

Díky antibakteriální funkci není nutné prát přikrývky a polštáře na vyšší teplotu než 40°C, což šetří náklady na energii a životní prostředí.  

Velfont® nabízí tyto výrobky s výplní Acarsan Natural®: polštáře, přikrývky

 

Proč nám vadí roztoči domácího prachu?

Domácí prach je směsicí roztočů, prachu, zvířecí srsti a plísní. Alergie na roztoče (resp. jejich exkrementy) je společně s alergií na pyly nejčastější inhalační alergií. Kontakt s roztočovými alergeny lze omezit díky vhodným režimovým opatřením v domácnostech, zejména v ložnicích, kde spánkem strávíme třetinu života.

Roztoči jsou velmi malí členovci, lidským okem neviditelní. Živí se biologickým odpadem - odloučenými částečkami lidské kůže, ale také zvířecí, pokud dovolíte domácím mazlíčkům vstup do postele. Dobře se jim daří v interiérech, protože ke svému vývoji potřebují teplotu kolem 25°C a vlhkost 50 - 70%. Nejlepší podmínky pro výskyt roztočů jsou proto v matracích a čalounění pohovek. 

Každý člověk za jednu noc vypotí až 1,5 litru potu a odloučí 1,5 gramu olupujících se zbytků kůže. Bez důkladné bariérové ochrany matrace jsou roztoči naší přítomností dobře živeni a výborně se jim daří. V jednom gramu prachu z matrace se nachází až 500 roztočů. V typické matraci jse nachází 2 000 000 roztočů. V polštáři, který je používán po dobu 6 let je 40 000 roztočů a jednu desetinu jeho váhy tvoří zbytky lidské kůže, živí roztoči, mrtví roztoči a jejich exkrementy.

Roztoč žije deset týdnů. Za tu dobu se 2 000x vyprázdí, vyprodukuje tedy obrovské množství silně alergeních exkrementů.

Docílit protiroztočové ochrany našich lůžek přitom není nic složitého. Certifikované protiroztočové výrobky Velfont® jsou pomocí pro každou domácnost, pro alergiky je používání těchto funkčních lůžkovin nutností.

Kromě protiroztočových přikrývek, polštářů a potahů na matrace je pro omezení roztočů vhodné často větrat, pravidelně vysávat vysavačem s účinným vodním nebo HEPA filtrem nebo uklízet s parním čističem.