Máme rádi zvířata

"Máme rádi zvířata, ....protože jsou chlupatá a mají hebkou srst". Slovům písničky Jiřího Suchého dají jistě za pravdu všichni majitelé domácích mazlíčků. Ale co když hebká srst našich zvířat zůstává všude? Řekneme si: "Co se dá dělat"? Láska k našim zvířecím přátelům je více, než chlupy v koberci a na sedací soupravě. 

Do našeho lůžka by ale naši zvířecí kamarádi chodit neměli. Někdy si ale nemůžeme pomoci a našemu zvířátku povolíme přítomnost i zde. Jaká jsou s tím spojena rizika? Zvířecí srst obsahuje alergeny, které mohou vyvolat vyrážku, projevy astmatu a pálení očí.

Problémové jsou odlupující se kožní šupiny a sliny, které jsou alergenů plné. K alergii se někdy dopracujeme postupně. Čím déle se zvířecí alergeny dostávají dýchacími cestami do našeho těla, tím větší je pravděpodobnost, že nám začnou vadit. Velmi vysoké je riziko u dětí, jejichž imunitní systém je sice dobré alergenům vystavovat, ale zvířata do dětského lůžka opravdu nepatří.

Jak ochránit matraci před zvířecími alergeny? Velfont® má v nabídce bariérová prostěradla, matracové a polštářové chrániče, které bezpečně zamezí prostupu alergenů do jádra matrace. I když budeme mít zvířatko v posteli, odlupující se kůže a sliny se nedostanou dále, než k hyperprodyšné nepropustné membráně. A to je přesně to, co potřebujeme. Prostěradlo nebo matracový chránič snadno vypereme a máme tak jistotu, že spíme v čistém. 

Nepropustná hyperprodyšná prostěradla z organické bavlny Respira jsou hypoalergení a splňují ty nejvyšší nároky na hygienu lůžka. Stejně tak matracové chrániče a prostěradla z bambusového vlákna, které vyniká vysokou schopností absorbovat pot a je přirozeně antibakteriální. 

Stejně tak můžeme chránit i polštáře. Je důležité si uvědomit, že oblíbené polštáře z paměťové pěny nelze vyprat. Bariérová ochrana je tedy jediným způsobem, jak zabezpečit jádro polštáře před prostupem nečistot a alergenů.

S výrobky Velfont® si můžeme užít radosti se svým mazlíčky i v ložnici.